Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.      Sluiten
 

Engelse toren

Volgende » « Vorige ^ Terug naar het Overzicht
Engelse toren
In het kader van de viering van het 400 jarig bestaan van de VOC-Enkhuizen heeft TIF het initiatief genomen om (in samenwerking met Vereniging Oud Enkhuizen) een Billboardroute te realiseren op een tiental locaties waar monumenten zijn verdwenen.

Zo ook de Engelse toren of Oost-Indische toren die op de hoek van de Bocht stond (waar nu Vishandel Jacco Dekkers is gevestigd). Onder de vele positieve reacties die wij hebben gekregen over de billboards, merkten wij dat veel mensen het jammer vonden dat zoveel mooie monumenten zijn verdwenen voor de puinhandel, voornamelijk de Engelse toren. Helaas werd de toren in 1829 gesloopt.

Engelse toren
De toren is ooit onderdeel geweest van de rijke geschiedenis van Enkhuizen. Van alle panden die in de VOC tijd in Enkhuizen hebben gestaan en zijn verdwenen hebben wij gekozen om deze toren na te bouwen aangezien hier geen bouwtekeningen meer van zijn (in tegenstelling tot het VOC-hoofdkantoor en de Stadsherberg) en dus een uitdaging om aan de hand van het schaarse beschikbare materiaal toch inzichtelijk te maken hoe Enkhuizen er uit had gezien als de toren nooit was afgebroken.Volg ons via RSS
Volg ons op Twitter
Volg ons op Facebook
Volg ons op Youtube